英語で日本を説明#5 日本食:うま味 Secret of UMAMI!

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今回の英語で日本を説明は「日本食のおいしさの秘密 うま味」について

"Umami is one of the five basic tastes sweet, sour, salty, bitter and umami, and plays an important role in making food taste good.
The main umami components are glutamic acid, inosinic acid and guanylic acid.When umami ingredients are combined, the "synergistic effect of umami" makes the food more delicious.

「うま味」はおいしさを表す「旨味・旨み・うまみ」とは区別して使われます。Twwiterで動画作った時は知りませんでした(笑)

主な、うま味成分は、グルタミン酸イノシン酸グアニル酸です。うま味成分が組み合わさると、「うま味の相乗効果=synergistic effect of umami」によって、食品がよりおいしくなります。

グルタミン酸←昆布に含まれる

イノシン酸かつお節に含まれる

グアニル酸←干ししいたけに含まれる

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